top of page

Taula de l'estat de salut del riu Fluvià

  • Writer: CST
    CST
  • Oct 7, 2024
  • 2 min de lectura

El passat divendres 27 de setembre, la Mireia Jiménez (enginyera geòloga, hidrogeòloga i equip tècnic del CST), va moderar la taula “L’estat de salut del riu Fluvià des de la perspectiva de la biodiversitat” que es va celebrar a Can Trona (la Vall d’en Bas) a les 10h.


Les persones ponents convidades van ser:

  • Mita Castanyer, regidora de medi ambient i desenvolupament local de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

  • Emili Bassols, biòleg del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

  • Albert Burgas, biòleg del parc natural dels aiguamolls de l’Empordà.

  • Josep Maria Mallarach, geòleg i consultor ambiental .


La taula va iniciar-se amb una introducció a càrrec de la Mireia Jiménez, on es va destacar la importància de vincular la humanitat a la Natura i entendre la biodiversitat com una xarxa de relacions que permet la coexistència dels éssers vius que formen el planeta.


Seguidament, en conversa amb la Mita Castanyer, es van adreçar temes com la importància del rol de l’administració per generar espais significatius al voltant dels rius i es va situar el context social i geogràfic del riu Fluvià, tant des del punt de vista de l’expertesa com del relat personal.


A continuació, amb l’Emili Bassols i l’Albert Burgas es va parlar sobre el concepte de biodiversitat,  i què s’entén per l’estat de salut d’un riu. Centrant-se en el Fluvià, es van abordar els reptes i assoliments que presenta el riu en aquest sentit i quins punts forts i febles es té com a societat per tal de buscar responsabilitats i emprendre tasques de cura i custòdia envers aquest curs fluvial.


Tot seguit, després de la intervenció de la Mita Castanyer i en Joan Maria Mallarach en relació a aquestes últimes qüestions, es va procedir amb en Mallarach per intentar saber la qualitat dels vincles entre el riu Fluvià i les persones que hi viuen al costat.  


La sessió va finalitzar amb un canvi d’espai, perquè tant les persones ponents com les assistents poguessin establir una conversa i diàleg en forma de cercle i així trencar amb l’estructura d’auditori. Aquesta última part es va acompanyar d’un esmorzar.


En aquest canal del Youtube, podeu visualitzar tota la sessió.


 

Aquesta ha estat la primera activitat de la segona edició del programa IltirHub, liderat per Balkar.Earth, una spin-off de Resilience.Earth. El programa té l’objectiu d’accelerar un total de 12 projectes socials que tinguin el riu Fluvià com a centre de les seves activitats. En total, hi haurà un total de sis sessions de formació i cocreació, impartides per persones expertes en innovació social, disseny regeneratiu i planificació estratègica, que es faran entre setembre i desembre d’aquest any 2024. Paral·lelament, s’oferirà un servei de mentoria, on la Mireia també hi participarà com a mentora. Finalitzarà amb la presentació dels projectes que s’hagin desenvolupat en una sessió oberta al públic general, el dia 13 de desembre, a Olot. El programa és gratuït i es fa de forma presencial entre La Garrotxa, el Pla de l’Estany i l’Alt Empordà.




Comments


Fes-te soci/a

Benvingut/a al CST!

Subscripció al butlletí trimestral del CST 

Merci per subscriure't!

Copyright © 2024 Centre per a la Sostenibilidad Territorial (CST)

bottom of page